Pavlović: Povećati podsticaje za poljoprivredu u Prijedoru

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Dalibor Pavlović najavio je danas da će, ako dobije povjerenje građana, razdvojiti postojeće Odjeljenje za privredu i poljoprivredu grada Prijedora na dva, te insistirati na povećanju podsticaja za poljoprivredu sa sadašnjih 400.000 na milion KM.

“Banjaluka ima 1,2 miliona KM za poljoprivredu, od čega 400.000 KM za obnovu mehanizacije, dok je kod nas ta stavka nedovoljnih 30.000 KM”, rekao je Pavlović na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Prema njegovim riječima, u Prijedoru je od 2013. do 2018. godine broj poljoprivrednih gazdinstava smanjen sa 3.014 na 1.253.

“Nismo zadovoljni ni programom za premije za mlijeko, budući da smo mi amandmanom u Skupštini grada Prijedora tražili premije za svaku litru proizvedenog mlijeka, a ne da se ograničavaju proizvođači na maksimalne iznose do 2.000 KM odnosno do 4.000 KM godišnje”, dodao je Pavlović.

On je najavio da će pri hladnjači za voće i povrće u Omarskoj biti formiran i distributivni i centar za preradu koji će biti otvoreni za saradnju sa malim preduzetnicima, kao i da će se sličan kompleks graditi u još nekom dijelu Prijedora nasuprot Omarskoj kako bi se postigla teritorijalna raspoređenost.

Šef izbornog štaba prijedorskog SNSD-a Dragoslav Kabić rekao je da su predizborni skupovi u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama i da isto očekuju i od svih drugih političkih subjekata, uključujući insistiranje da se iole brojnija okupljanja održavaju isključivo na otvorenim prostorima.

“Građane pozivamo da izađu na izbore. Razumijemo situaciju povećanja broja zaraženih, ali izbori su neminovan proces. Juče su održani i u Americi i ljudi su iskoristili svoje najviše demokratsko pravo. Ne smijemo dozvoliti da nas bilo koja situacija destabiliše”, dodao je Kabić.

 

Biznis.ba / SRNA