Poljo i direktor danske Privredne komore o organizaciji poslovnog foruma

Ambasador Bosne i Hercegovine u Danskoj Emir Poljo i direktor najveće danske Privredne komore – Konfederacija danske industrije (Dansk industri) Jens Holst-Nielsen razgovarali su o uspostavljanju saradnje između Ambasade i te prestižne danske privredne institucije, koja u registru ima više od 18.000 privrednih društava.

U svjetlu unapređenja ekonomske saradnje, a s ciljem porasta vanjskotrgovinske razmjene između Bosne i Hercegovine i Danske, dogovoreno je da u narednom periodu bude organizovan poslovni forum čiji bi domaćin bila Konfederacija danske industrije.

Forum bi primarno predstavio ekonomske potencijale Bosne i Hercegovine danskim investitorima i omogućio ”B2B” susrete kompanija iz oblasti tehnologije, energetike i poljoprivrede.

Ambasada BiH u Kopenhagenu i Konfederacija danske industrije će, u cilju što uspješnije organizacije tog događaja, nastaviti razgovore o formi i tehničkim detaljima foruma predstavnika privrednih subjekata dviju zemalja, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Biznis.ba / FENA