Porezna uprava FBiH: Započnite 2022. godinu bez poreznih obaveza

Porezna uprava Federacije BiH svim poreznim obveznicima uputila je čestitku povodom Nove godine sa željom da 2021. okončaju uspješno, a novu 2022. započnu bez poreznih obaveza.

Porezna uprava je podsjetila porezne obveznike da su do kraja fiskalne godine ostala još tri radna dana i pozivala ih da do 31. decembra ove godine podnesu dospjele nepodnesene porezne prijave i izmire svoje porezne obaveze i poslovnu 2022. godinu započnu bez poreznih obaveza.

– Porezni sistem je jedna od najvažnijih poluga i instrumenata razvoja ekonomske politike svake uređene i stabilne države i s pravom se može reći da kapacitet poreznog sistema određuje kapacitet države. Svojim uplatama poreza, porezni obveznici šire, povećavaju i jačaju državni kapacitet i tako doprinose osiguranju uslova za bolji život svih građana – navode iz Porezne uprave FBiH.

Porezna uprava Federacije BiH se zahvalila poreznim obveznicima koji su u 2021. godini uredno izvršavali svoje zakonom propisane obaveze i pozivala ih da tako nastave i u 2022. godini.

 

Biznis.ba / FENA