Potpredsjednik Republike Turske Fuat Oktay potvrdio dolazak na 10. SBF

Potpredsjednik Republike Turske Fuat Oktay potvrdio je dolazak na 10. Sarajevo Business Forum. Sa zamjenikom turskog predsjednika Recepa Tayyip Erdoğana na 10. Sarajevo Business Forum dolazi i velika delegacija iz te zemlje.

Oktay je diplomirao menadžmet na Univerzitet Çukurova, a magistrio na Wayne State University u Sjedinjenim Američkim Državama biznis i proizvodni inžinjering, gdje je također doktorirao industrijski inžinjering. Obnašo je vrlo važne funkcije u akademskoj zajednice gdje je, između ostalog, bio i zamjenik dekana Beykent Univerziteta. Osim u akademskoj zajednici bio je angažovan i kao konsultant i savjetnik kako za državne tako i privatne kompanije. Također, bio je angažovan na brojnim razvojnim projektima u okviru Turkish Airlinesa.

Sarajevo Business Forum desetu godinu zaredom organizira BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB) i drugim partnerima, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Trodnevna poslovno – investicijska konferencija bit će održana od 17. do. 19. aprila u Sarajevu, saopćeno je iz BBI banke.

Biznis.ba / FENA