Predstave za djecu su prozor u svijet mašte

Visa sa neizmjernim ponosom najavljuje da, pored toga što je generalni sponzor jubilarnog 60. Internacionalnog festivala MESS, sponzor je i Malog MESS-a, specijalnog dječijeg programa, koji se održava od 18. oktobra do 22. novembra 2020. putem festivalskog YouTube kanala.

U narednih šest nedjelja, pod sloganom „Mali MESS na malom ekranu“, mala i velika raja će tačno u podne imati priliku pogledati šest predstava iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije. Program će zvanično otvoriti emitovanje predstave „Negdje drugo“ ljubljanskog Lutkovno gledališče.

Visa podržava nastojanja ovog jednog od najstarijih festivala u zemlji da, tokom ovih neizvjesnih i turbulentnih vremena, njegove predstave dođu do onih kojima su namijenjene – najmlađima. Kreativnost i prozor u svijet drugačijeg koju predstave daju djeci omogućavaju im da razviju svoju maštu, koja je važan dio svake dječije igre, dječijih snova i, ono što je najbitnije – mašta čini djecu sretnima.

U narednim nedjeljama publika će imati priliku pogledati i predstave „Pepeljuga“, Malo pozorište Duško Radović (Srbija), „Tobija“, Pozorište mladih Sarajevo, „Ako kažeš gotov si“, Gradsko kazalište „Žar ptica“ (Hrvatska), „Dječaci Pavlove ulice“, Teatarska radionica Travnik i „Bela griva“, Šabačko pozorište (Srbija).

Više informacija o jubilarnom 60. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS dostupno je na www.mess.ba.

Biznis.ba