Predstavnici kompanije ‘e-Bikes 4All’ posjetili Privrednu komoru FBiH

Predstavnici kompanije “e-Bikes 4All” danas su posjetili Privrednu komoru FBiH gdje im je predstavljen rad Udruženja za elektromobilnost koje djeluje pri Komori, te je iskazan interes za pristupanje Udruženju.

Radi se o mladoj, internacionalnoj kompaniji u području elektromobilnosti, sa sjedištem u Kataru, koja je prije dvije i po godine otvorila poslovnicu u Sarajevu i time bosanskohercegovačkom tržištu ponudila električna bicikla i skutere.

– Uprkos brojnim poteškoćama koje trenutno prate elektromobilnost u BiH u smislu zakonske regulative, nerazvijene infrastrukture, visokih carina i poreza i kompleksnosti procesa homologacije, ipak je elektromobilnost ujedno i nova poslovna prilika bh. kompanijama, a naročito proizvođačima automobilskih komponenti – istakao je predsjednik Komore Mirsad Jašarspahić.

Također, predstavnicima kompanije “e-Bikes 4All” su predložene posjete privrednicima koji bi mogli postati poslovni partneri u promociji razvoja elektromobilnosti u BiH i distribuciji, odnosno proizvodnji dijelova i komponenti za tu vrstu ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva, saopćeno je iz Privredne komore FBiH.

 

Biznis.ba / FENA