Privrednici blokirali M-17 zbog radova u tunelu Crnaja

Više od stotinu privrednika Jablanice, Konjica i drugih dijelova Hercegovine blokiralo je danas u 15 sati tunel Crnaja na magistralnoj cesti M-17, iskazavši tako svoje nezadovoljstvo najavom JP Ceste FBiH o početku pripremnih radovi na rekonstrukciji tog tunela.

Predsjednik Udruge privrednika Općine Jablanica Jusuf Džafić kazao je Feni kako su se odlučili za petnaestominutnu blokadu tunela zbog neispunjenja njihovih zahtjeva o alternativnim rješenjima i garancijama da zbog izvođenja radova promet neće biti zatvoren više od 15 minuta.

“Do sada smo uputili brojne upite višim razinama vlasti. Tražili smo alternativno rješenje i pisane garancije da promet neće biti zatvoren preko 15 minuta u jednom pravcu kada dođe do rekonstrukcije tunela. Odgovor još nismo dobili”, kazao je Džafić.

JP Ceste Federacije BiH najavile su za ponedjeljak početak pripremnih radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, na magistralnoj cesti Sarajevo-Mostar.

Privrednici strahuju da će se dogoditi problemi kao i tokom rekonstrukcije tunela Vranduk, koja je usporila promet i proizvela negativne utjecaje na život i poslovanje građana.

( FENA)