Priznanja za 14 kompanija koje su dosad uložile 496, 7 miliona KM

Agencija za unapređenje stranih investicija (FIPA) BiH izabrala je 14 najznačajnijih stranih investitora u BiH kojima su za 2022. godinu dodjeljene plakete za postignute rezultate u poslovanju. Tih 14 kompanija je dosad uložilo 496,7 miliona KM, te zapošljavaju 3.825 radnika u BiH.

FIPA je danas u Istočnom Sarajevu upriličila tradicionalnu manifestaciju “Izbor najznačajnijeg investitora u BiH” za 2022. godinu, a nagrađene kompanije su iz različitih privrednih grana.

– To su impozantni podaci i velike investicije, a ako uzmemo u obzir da su investicije u prva dva kvartala u BiH kako je objavila Centralna banka BiH 522 miliona, to će reći da samo oni čine tu cjelinu ali naravno bilo je i drugih investitora- izjavila je uoči dodjele priznanja direktorica FIPA-e Milica Marković.

FIPA, kako je istaknuto, dugi niz godina organizuje ovu manifestaciju kako bi na ovaj način odala priznanje i iskazala zahvalnost stranim kompanijama koje ulažu u BiH, koje zapošljavaju bh. građane i doprinose ekonomskom razvoju BiH.

Na ovaj način FIPA ujedno želi promovisati pozitine primjere ulaganjau BiH i pokazati da poslovanje u našoj zemlji može biti uspješno i isplativo.

(FENA)