Raiffeisen banka i Visa – Nova digitalna usluga za plaćanja putem mobitela

Raiffeisen banka i kompanija Visa danas su najavile pokretanje nove digitalne usluge „m-plati“ koja omogućava sigurna, beskontaktna plaćanja putem pametnih telefona na bilo kojem POS uređaju koji podržava beskontaknto plaćanje.

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg na konferenciji za novinare u Sarajevu je kazao da je ponuda ove banke bogatija za digitalnu uslugu „m-plati“ putem koje klijenti mogu izvršiti beskontaktno plaćanje na POS uređajima korištenjem samo pametnog telefona, odnosno apikacije koja funkcioniše na principu kartica.

– Da bi klijent izvršio plaćanje neophodno je da svoj pametni telefon prinese u neposrednu blizinu POS uređaja. Prednost usluge za klijente je jednostavno plaćanje koje štedi vrijeme, te klijenti ne moraju brinuti o gotovini, niti imati svoje kartice sa sobom – kazao je Dobnigg dodajući da je Raiffeisen prva banka na bh. tržištu koje je klijentima ponudila ovakav tip inovativne usluge.

Direktor sektora za digitalna rješenja Andrei Aleikin je kazao da beskontaknte transakcije putem mobilnih telefona imaju izuzetan uticaj na razvoj digitalnih plaćanja, a Visa Token Service ih čini jednostavnim i sigurnim.

Usluga „m-plati“ trenutno je dostupna određenoj grupi klijenata banke, a do kraja mjeseca biće na raspolaganju svim imaocima Visa kartica u izdanju Raiffeisen banke.

Uslugu „m-plati“ Raiffeisen banka implementirala je u saradnji sa kompanijom Pri-Num Ltd.

 

Biznis.ba / FENA