Raspudić: Radnicima ću izaći u susret koliko je u mojoj moći

Uposlenici Zračne luke Mostar za 22. juni s početkom od devet sati najavili su novi dvosatni štrajk upozorenja, zbog kako je navedeno nepoštivanja dogovora između menadžmenta i predstavnika Sindikata, kršenja prava iz radnog odnosa, odbijanja početka pregovora za Kolektivni ugovor, te odbijanja letova koji su bili najavljeni.

 

– Predstavnici Sindikata radnika mostarskog aerodroma zahtijevaju vraćanje otetog dijela plate, donošenje i usvajanje sistematizacije radnih mjesta, početak pregovora o Kolektivnom ugovoru i potpisivanje istog, plaćanje vremena pripravnosti, isplatu jubilarnih nagrada, te da nam se bilo kakva naknada ne isplaćuje u gotovini, navodeno je u saopštenju Sindikata.

Direktor Marin Raspudić rekao je da su vodstvo i menadžment Zračne luke spremni razgovarati sa Sindikatom, te da su im i sami sugerisali razgovor na temu novog Kolektivnog ugovora.

– Plate su redovite, doprinosi su stoprocentni, plaća se prijevoz, plaća se topli obrok… Četiri godine nemamo Skupštinu, a godinu ipo nemamo Nadzorni odbor, dok ja i moji saradnici ne možemo raditi van domena koji je odredio Zakon. Izaći ću u susret radnicima koliko je u mojoj moći, ali na neke stvari ne mogu sam utjecati, rekao je Raspudić.

Biznis.ba