Sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom u Mostaru

Prvi sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom u BiH, čiji je cilj promovirati pravo na rad i zapošljavanje osoba s invaliditetom sukladno UN Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom, održat će se danas u Arena sport centru u Mostaru s početkom u 10.30 sati.

Očekuje se više od 40 izlagača iz javnog, nevladinog i gospodarskog sektora, koji će konkretnim primjerima pokazati kako osobe s invaliditetom mogu i žele raditi, te imaju pravo na rad i zapošljavanje.

Posjetitelji i izlagači imat će priliku sudjelovati na radionicama o poticajima za zapošljavanje osoba s invaliditetom i o aktivnom traženju posla koje će predvoditi predstavnici javnih institucija s federalne i županijske razine, najavili su organizatori.

Na svečanom otvorenju sajma nazočnim posjetiteljima i izlagačima obratit će se šef Izaslanstva EU i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, ministar rada i socijalne politike u Vladi Federacije BiH Vesko Drljača, ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Sajam se organizira u okviru projekta POWER, kojeg financira Europska unija s ciljem kreiranja boljeg okruženja za osobe s invaliditetom u BiH, posebno na području obrazovanja, zapošljavanja i podizanja javne svijesti.

Biznis.ba / FENA