Savršen spoj tehnologije, dizajna i ekonomičnosti grijanja

Sa početkom jeseni i nižim temperaturama, većina se žurno sprema na novu grijnu sezonu i pronalaze najbolja rješenja za svoje domove. Grijanje na drva je i danas jedan od najprihvatljivijihnačina grijanja, u ekološkom i ekonomskom smislu.Ipak, njegova priprema za skladištenje i loženje, kao i stalno cijepanje, spremanje za peć i održavanje vatre mnogima često dosadi i traže alternativna rješenja. Peći na pelete su sofisticirani uređaji koji pružaju ekološki prihvatljivu i ekonomičnuopciju za grijanje Vašeg doma. Grijanje na pelet daje Vašem domu prirodni ugođaj, dok automatsko rukovanje i lako punjenje peći energentom olakšava korištenje.

Neke od najvećih prednostigrijanja na peletdanas jesu svakakomogućnost automatizacije sagorijevanja u pećima, lakši transport i jednostavnost skladištenja. Domaća kompanija koja je prije više od deceniju prepoznala potencijal ovakvog načina grijanja i započela proizvodnju kamina i kotlova na pelet, jeste ThermoFLUX iz Jajca. Spojivši najbolja tehnološka rješenja i automatizaciju peći na peletsavrhunskim italijanskim dizajnom, pružili su korisnicima moderna i napredna rješenja za njihove domove i utvrdili status lidera na tržištu grijanja u BiH. ThermoFLUX kontinuirano ulaže u razvoj inovativnih proizvoda koji pomjeraju granice, kombinujući svjetski dizajn i vrhunsku funkcionalnost. Kvalitet njihovih proizvoda su prepoznali i korisnici, pa tako jedan od najprodavanijih kotlova u njihovoj ponudi, Pelling, danas grije preko 40.000 domova, što ga čini vodećim kotlom na pelet na tržištu. Pored BiH i regije, kvalitetThermoFLUX kamina i kotlova je evidentan i znatno tražen u zemljama EU, gdje su isti više puta nagrađivani za svoj dizajn.

Kao lider u proizvodnji kamina i kotlova na pelet u BiH, u ThermoFLUX-ukorisnicima pružamo inovativne i ekonomične proizvode, koji se svojim modernim dizajnom uklapaju u svaki dom ili poslovni prostor. Kako su se tehnologija i potražnja na tržištu iz godine u godinu mijenjali, tako smo i mi uvodili efikasnija rješenja za naše kupce, pružajući im vrhunsku tehnologiju i elegantan italijanski dizajn kamina i kotlova. Želje i potrebe naših korisnika su nam uvijek prioritet i iznova se trudimo da iste, iz godine u godinu, zadovoljavamo, ali daih i prevaziđemo najnovijom austrijskom tehnologijom i sve atraktivnijim dizajnerskim rješenjima naših kamina i kotlova na pelet.“, izjavila je Katarina Ladan, voditeljica komercijalnog odjela ThermoFLUX-a.

Kako bi korisnicima pružili najbolju uslugu u vidu svojih peći, iz ThermoFLUX-asu, pored minimalističkog i elegantnog dizajna svojih kamina i kotlovaugradilidigitalnu regulacija,koja u svakom momentu upravlja sagorijevanjem putem daljinskog upravljanja. Njihov upravljački softver se prilagođava određenoj situaciji, pružajući minimalnu potrošnju energenta i optimalne emisije plinova, u svakom trenutku.Sedmodnevni vremenski termostat i automatsko paljenje omogućavaju potpuno automatsko zagrijavanje Vašeg doma, a ugrađeni ventilator osigurava da kamini ispuhuju topli zrak u prostor, zbog čega Vam u istoj prostoriji nisu potrebna dodatna grejna tijela.

Ukoliko već niste odabrali šta će vas grijati ove zime, ThermoFLUX ponuda kamina i kotlova na pelet vas neće iznevjeriti. Bilo da odaberete neki od njihovih kotlova, kao što suEcoLogic ili Pelling, ili se opredijelite za kamine, poput novih premium modela Agnes ili Adele, budite sigurni da će vaš dom uvijek biti ugodno topao i siguran uz grijanje na pelet, a Vašem domu će služiti kao savremeni komad namještaja.

 

Biznis.ba