Ski centar ‘Raduša’ bilježi najuspješniju zimsku sezonu

Po broju posjeta i količini snijega, zimska turistička sezona u ski centru “Raduša” najuspješnija je do sada, izjavio je upravitelj ovog skijališta David Herceg, istaknuvši kako je, osim posjetitelja iz okolnih općina i Banja Luke, sve više gostiju i iz Hrvatske.

Herceg je najavio da ponovno, uz potporu vlasti općine Gornji Vakuf/Uskoplje, počinje i škola skijanja za najmlađe, napomenuvši pri tome da očekuje kako će ovaj ski centar, od iduće godine, biti otvoren i radnim danima te da pripremaju brojne novitete.

Iz Turističke zajednice Srednjobosanske županije (SBŽ) podsjećaju da ova županija raspolaže sa sedam ski centara i ocjenjuju da je “Raduša” jedan od najljepših.

– Ski centar ‘Raduša’ vrlo kvalitetno je opremljen skijaškom infrastrukturom te je odličan izbor za početnike, rekreativce, ali i profesionalce. Svi koji vole daskanje na snijegu i freestyle, moraju obvezno svratiti do ovog ski resorta u srednjoj Bosni, a djecu mogu razveseliti baby ski liftom i stazom za početnike koji su potpuno besplatni za posjetitelje – naveli su iz Turističke zajednice.

Cijena dnevne ski karte iznosi 25 maraka, a poludnevne 20 maraka, s tim da ljubitelje skijanja očekuje desetak kilometara uređenih staza te ski lift “Jezero”, koji je, sa 1.800 metara, najduži u BiH.

Parking je besplatan, a na samo nekoliko koraka od skijaške staze nalazi se motel s 11 soba, a iz restorana, smještenog na 1.707 metara nadmorske visine, pruža se očaravajući pogled na Uskopaljsku dolinu, ističu iz Turističke zajednice.

Svake nedjelje, tijekom zimske sezone, posjetitelji imaju priliku uživati u odličnoj zabavi uz lokalne DJ-eve, a iz Turističke zajednice SBŽ-a naglašavaju kako je ovo područje idealno i za šetače, koji mogu uživati u bajkovitim pejzažima, daleko od gradske vreve i galame.

Put do ski centra “Raduša” je prohodan, a na stazi ima više od 100 cm snijega.

 

Biznis.ba / FENA