Sunčana strana FBiH: Bogat program za turiste u Mostaru

Zabavno-kulturni projekt s ciljem razvoja turizma “Sunčana strana FBiH” nastavlja se s plesnim radionicama pa će tako turisti, a i građani Mostara moći sudjelovati u dvosatnim radionicama modernih plesova koje će se održavati 8. i 9. kolovoza s početkom u 19 sati na Španjolskom trgu, uz vodstvo profesionalnih trenera iz plesnog studija B-Dance.

Osim u radionicama modernih plesova, turisti će u subotu i nedjelju od 19 sati imati priliku sudjelovati i u radionicama body percussion.

“Body percussion je glazbeno-terapeutska tehnika koja je poznata i popularna u svijetu, a podrazumijeva korištenje tijela kao udaračkog instrumenta. Radionica je zamišljena kao program na otvorenom u kojemu će turisti sudjelovati, zabaviti se i osloboditi stresa. Naravno, osim turista, gostiju Mostara, na radionice, ali i sve ostale programe ovog projekta, dobrodošli su i svi građani Mostara”, pojasnili su iz agencije PRimera, koja zajedno s Udruženjem Obala art centar iz Sarajeva provode ovaj projekt uz potporu Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

U sklopu projekta u petak će u starom gradu na raspolaganju biti interaktivni okvir za slikanje- Cheez, brendiran sa slikom Starog mosta. Bit će to prilika da turisti besplatno dobiju svoju fotografiju s motivom Starog mosta na e-mail, što će biti dobro za promociju Mostara preko njihovih društvenih mreža.

Ovaj projekt povezuje dva grada – Mostar i Sarajevo, preko jednog od najvažnijih filmskih događaja u regiji – Sarajevo film festivala, koji će se kroz snimke svih sedam festivalskih dana moći pratiti i na projektoru na platou ispod Starog mosta u Mostaru.

Cilj je da se turisti programima ovog projekta zabave, upoznaju s našom kulturom, tradicijom, te produže svoj boravak u Mostaru, ali i posjete ostale turističke destinacije u FBiH, priopćili su organizatori.

U sklopu projekta već su snimljeni promotivni video, fotografije i milenijska panoramska fotografija 360 C s najvažnije turističke manifestacije u Mostaru – skokova sa Staroga mosta, te održane filmske projekcije na platou ispred HD herceg Stjepan Kosača, koje se ponovo nastavljaju od 23. kolovoza.

Biznis.ba / FENA