Teslićani sve prepoznatljiviji po turizmu i preduzetništvu

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković otvorio je danas u Tesliću dvodnevni sajam domaćih proizvoda “Domaće je najbolje” i poručio da ova lokalna zajednica sve više postaje prepoznatljiva po turizmu i preduzetništvu.

“Teslić je jedan od rijetkih gradova koji imaju privilegiju da, osim turizma, ima i sajmove koji su posvećeni preduzetništvu i stvaralaštvu male privrede”, rekao je Gluhaković novinarima.On je poručio da su sajmovi dobrodošli svakoj lokalnoj zajednici.

“Grad Teslić je nadaleko poznat po svom turističkom ‘biseru’ Banji Vrućici. Evo vidimo da i ovo upotpunjuje jedno bogato turističko ljeto, privredno ljeto, i ja čestitam organizatorima na ovakavoj manifestaciji”, naveo je Gluhaković.

Zahvaljujući ovakvim aktivnostima, kaže Gluhaković, Teslić će u narednom periodu biti prepoznat kao turistička i preduzetnička lokalna zajednica.

Ambasador BiH u Egiptu Duško Stojanović kaže da su sajmovi odlična prilika da se razvija lokalno preduzetništvo i najavio pomoć u skladu sa svojim nadležnostima.

Organizator manifestacije je Udruženje građana “Aurora” Teslić, čiji predsjednik Dobrila Drinić Malić kaže da je cilj sajma da se stanovnici opštine Teslić upoznaju sa domaćim proizvođačima koji predstavljaju svoje proizvode.

Ona kaže da se sajam organizuje prvi put u ovom obimu i da je učešće uzelo 18 izlagača, koji su predstavili svoje prehrambene poljoprivredne proizvode.

Predstavnik teslićkog Udruženja “Teslićke zlatne ruke” Kata Frank kaže da je sajam odlična prilika da se prezentuju ručne radinosti, s obzirom da se domaći proizvodi sve više cijene.

Sajam je i izložbenog i prodajnog karaktera. Izlagači ne plaćaju kotizaciju za sajam, a obezbijeđen im je prostor i izložbeni stolovi.

 

Biznis.ba / NN