Turistička ponuda Beograda predstavljena u Banjoj Luci

Statistički podaci pokazuju da se oko 60 posto turista, koji prvi put dođu u Beograd, ponovo vrate, rečeno je danas u Banjoj Luci na promociji turističke ponude najvećeg grada Srbije.

Savjetnica direktora za međunarodnu saradnju Turističke organizacije Beograda Irena Aleksić navodi da imaju ozbiljan zadatak da unaprijede turističku ponudu.

– Akcenat nije samo na noćnom životu i gastronomskoj pronudi, već ove godine na kulturnim sadržajima, posebno brojnim muzejima –rekla je ona na promociji Turističke ponude Beograda.

Direktorica Turističke organizacije RS-a Nada Jovanović je dodala da se dvije turističke organizacije zajednički predstavljaju na tržištima jugoistočne Evrope.

– Beograd je veliki turističko tržište, koje posebno privlači turiste iz RS – rekla je ona i dodala je novitet u turističkoj ponudi tog grada i cikloturizam, koji je u usponu.

Navela je i da je RS u posljednje tri godine napravila biciklističkih staza više nego u proteklih 15 godina, čime se dopunjuje s Beogradom.

Entitetski ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković je rekao da će se turistička saradnja u narednom periodu razvijati, uz zajednički nastup na drugim tržištima.

-RS će naredne godine poseban akcenat dati banjskom turizmu – rekao je Gluhaković ističući da taj bh. entitet bilježi povećanje broja dolazaka turista, za proteklih devet mjeseci.

Direktorica Turističke organizacije Banje Luke Irena Radojević rekla je da su turisti iz Beograda česti gosti najvećeg grada RS-a.

Izrazila je zadovoljstvo saradnjom turisčkih organizacija dvaju gradova, koja traje već godinama.

Biznis.ba / FENA