Turistička zajednica KS predstavlja turističku ponudu na sajmu Arabian Travel Market

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavlja i promovira turističku ponudu Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine na prestižnom međunarodnom sajmu turizma Arabian Travel Market (Dubai, UAE), zajedno sa suizlagačima iz privatnog turističkog sektora. Sajam ATM Dubai 2022 počeo je 9. maja, a trajat će do 12. maja.

To je najveći i najznačajniji sajamski događaj koji se održava na Srednjem istoku, a ove godine okuplja više od 1.500 izlagača iz 112 zemalja svijeta. Pored klasičnog izlagačkog dijela, sajam nudi velike mogućnosti za razmjenu iskustava, prisustvo na business forumima i prezentacijama svjetskih stručnjaka i praćenje trendova u turističkoj industriji. .

U saopćenju Turističke zajednice KS se navodi da kvalitetnom promocijom na ovom tržištu, koje su prepoznali kao jedno od rastućih i prioritetnih, te uvezivanjem s potencijalnim partnerima iz cijelog svijeta, nastoje povećati broj turističkih dolazaka i noćenja, povećeti turističku potrošnju i smanjiti sezonalnost turističkih posjeta, prezentirajući Kanton Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu kao veoma atraktivne turističke destinacije koje mogu odgovoriti na zahtjeve različitih profila turista i tokom cijele godine ponuditi zanimljive sadržaje i nezaboravna iskustva.

Biznis.ba