Tvornici cementa Kakanj uručena nagrada Biznis lider održivog razvoja u 2020.

Tvornica cementa Kakanj ponovo je izabrana za ukupnog pobjednika za nagradu Biznis lider održivog razvoja u 2020.

Nagrade dodjeljuje Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) uz podršku Švedske, u okviru programa pod nazivom Zamisli 2030, a dodjela nagrada za Biznis lidere održivog razvoja u BiH održana je jučer u Sarajevu.

Od 23 kompanije koje su ušle u finale, za ukupnog pobjednika, odnosno Biznis lidera održivog razvoja u 2020. godini, i ove godine je proglašena kompanija Tvornica cementa Kakanj d.d, koja je dala najveći doprinos u promociji Ciljeva održivog razvoja u privatnom sektoru u BiH, saopćeno je iz Tvornice cementa Kakanj.

– Ogromno i vrlo dragocjeno priznanje Biznis lidera i ukupnog pobjednika u ispunjenu ciljeva održivog razvoja dobijamo drugu godinu zaredom i to nas čini izuzetno sretnim i ponosnim. Velika je to čast i priznanje, ali ujedno i još veća obaveza da i ubuduće budemo pravi ambasadori i promotori UN ciljeva i svih pozitivnih vrijednosti na kojima se temelje principi održivog razvoja i našeg poslovanje, na dobrobit naše i budućih generacija – kazao je tim povodom Branimir Muidža, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj.

Izrazio je nadu da njihov pozitivan primjer može biti kompas, putokaz i ohrabrenje drugim kompanijama da se vrlo odgovornim upravljanjem i ulaganjima može postići uspjeh u poslovanju kroz održivi razvoj. Muidža je naglasio da svoju misiju i ciljeve shvaćaju ozbiljno i odgovorno i da svaki njihov zaposlenik svakodnevno radi na njihovom ispunjenju.

– Danas slavimo trud i napore našeg kolektiva koji je obezbijedio da smo angažirani na ispunjenju Ciljeva održivog razvoja. Mi ćemo se potruditi da i dalje radimo na izgradnji održivog svijeta kako bi bili inspiracija drugim kolektivima koji rade na izgradnji održivog svijeta i BiH. Kao biznis lideri održivog razvoja, našli smo se u probranom društvu kompanija koje su najzaslužnije za napredak na polju održivog razvoja u BiH. Hvala UNDP-u i Švedskoj što su prepoznali naše napore da izgradimo održivi svijet –  izjavio je Izudin Neimarlija, član uprave Tvornice cementa Kakanj, koji je preuzeo nagradu.

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja prepoznaje i naglašava napore kompanija iz privatnog sektora koji se odnose na postizanje Ciljeva održivog razvoja u BiH i motivira nove poduzetnike da kreiraju svoje poslovne modele u skladu sa Ciljevima održivog razvoja. Organizira se u okviru projekta „Podrška pripreme za implementaciju ciljeva održivog razvoja i uključivanje privatnog sektora“ kojeg implementira UNDP u BiH, a finansira Švedska, saopćeno je iz Tvornice cementa Kakanj.

 

Biznis.ba / FENA