U Travniku promocija Projekta podrške zapošljavanju

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike danas će, u sjedištu Vlade Srednjobosanskog kantona (SBK) u Travniku, promovirati Projekt podrške zapošljavanju.

Projekt podrške zapošljavanju je investicijski projekt u BiH, ukupne vrijednosti oko 108 miliona KM, koji sadrži dvije komponente.

Prva komponenta je podrška putem ALMP-a (aktivni programi tržišta rada) i njen cilj je pomoći Vladi na širenju i povećanju … i ima za cilj da pomogne Vladi Federacije BiH u povećanju i širenju efektivnosti i efikasnosti aktivnih programa tržišta rada i posredovanja pri zapošljavanju s ciljem unapređenja ishoda tržišta rada.

Druga komponenta projekta je Podrška za sisteme upravljanja, monitoring i komunikaciju (IBRD) koja pruža podršku za efektivan monitoring projekta i finansiranje za jačanje sistema upravljanja u svrhu monitoringa ALMP i usluga zapošljavanja, kao i izradu i provedbu efektivne strategije komunikacije usmjerene na traženje posla, poslodavce, kreatore politika i sveukupno stanovništvo, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Biznis.ba / FENA