Udruženje LiNK pozvalo poduzetnike na prijavu za subvencije Vlade HNŽ-a

Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK pozvalo je mala i srednja poduzeća u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) da se prijave na javni poziv za odabir korisnika sredstava Ministarstva gospodarstva HNŽ-a s pozicije “Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima (po odluci Vlade)” utvrđene županijskim proračunom za ovu godinu.

Županijsko Ministarstvo gospodarstva dodjeljuje bespovratna sredstva privatnim poduzećima i poduzetnicima kroz program subvencija, priopćeno je iz Udruženja.

Sredstva će biti dodijeljena prema utvrđenim kriterijima kroz tri LOT-a, odnosno kroz poticaj poduzetnicima početnicima, podršku tehnološkom razvoju i digitalizaciji te podršku obrtima, starim i tradicionalnim djelatnostima.

Poticaj poduzetnicima početnicima ima za cilj povećati broj subjekata malog gospodarstva na području HNŽ-a i kreiranje novih radnih mjesta.

Kroz poticaj tehnološkom razvoju i digitalizaciji povećat će se i modernizirati proizvodni kapaciteti. Cilj je i digitalizacija poslovnih procesa kroz ulaganja u razvoj i nabavku novih tehnologija, koje dovode do kreiranja novog ili usavršavanja postojećeg proizvoda, poboljšanja učinkovitosti i ekonomičnosti proizvodnje i stvaranja proizvoda s većom dodanom vrijednosti, digitalizacije pojedinih procesa i digitalnog pristupa tržištu.

Poticajem obrtima, starim i tradicionalnim djelatnostima cilj je očuvanje obrta, zanatskih vještina i umijeća obavljanja djelatnosti s pretežno ručnim radom, kao i očuvanje kulturno-povijesnog naslijeđa.

Sve detalje javnog poziva, uključujući sadržaj prijave na javni poziv i potrebne priloge, zainteresirani mogu naći na web stranici: VIDEO

Iz Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK ističu kako je pomoć malim i srednjim poduzećima u pandemijskom vremenu vrlo važna, iako je riječ o ograničenim sredstvima sukladno trenutnim proračunskim mogućnostima.

– Svaka podrška Vlade HNŽ-a poduzetništvu u vrijeme pandemije je dobrodošla s tim da smatramo da bi ubuduće trebalo odvajati više sredstava kako bismo pokrenuli nove biznise i održali postojeće – istaknuo je Tomislav Majić, predsjednik Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar.

 

(FENA)