Uspješno održan hackathon ‘Just Code It’

Studentsko 24-satno takmičenje, web development hackathon “Just Code It”, koje se sastojalo od akademskog i praktičnog dijela, održano je od 21. do 22. decembra na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu u organizaciji Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC LC Sarajevo.

Cilj hackathona je bio uvezati mlade ljude koji će za kratko vrijeme razviti osnovni koncept i ideju za rješavanje određenog problema te napraviti kvalitetnu prezentaciju.

Na takmičenju je učestvovalo deset ekipa s po tri člana koji su radili na kreiranju web stranice koja bi olakšala studentski život.

U kategoriji Programming Challenge, pobijedili su Adnan Čutura, Samir Habota i Adi Šoše (ekipa RootIT), a u kategoriji Inovation Challenge, Faris Poljčić, Faris Šišić i Mirza Sinanović (ekipa OnoMoe).

Hackathon “Just Code It” je okupio mlade i ambiciozne studente Elektrotehičkog fakulteta Sarajevo, Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Sarajevo, Fakulteta informacijskih tehnologija Mostar, Fakulteta elektrotehnike Tuzla, International Burch University i International University of Sarajevo te Sarajevo School of Science and Technology.

Projekat su podržale mnoge kompanije, kao partneri hackathona.

Biznis.ba / FENA