Višković sa predstavnicima SB: Restrukturisanje “Željeznica” važno za RS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, putem video linka, sa predstavnicima Svjetske banke. Konstatovano je da je uspješna realizacija restrukturisanja preduzeća Željeznice Republike Srpske od izuzetne važnosti za poslovanje i stabilnost ovog preduzeća, ali i za Republiku Srpsku.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji i implementaciji zajedničkih aktivnosti u vezi sa projektom restrukturisanja javnog preduzeća Željeznice Republike Srpske, koji se sprovodi kroz tri komponente: finansijsko restrukturisanje, restrukturisanje radne snage i organizaciono restrukturisanje, saopštio je Biro za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

Uspješna realizacija restrukturisanja preduzeća Željeznice Republike Srpske, koja se sprovodi uz finansijsku i tehničku podršku Svjetske banke, od izuzetne je važnosti za poslovanje i stabilnost ovog preduzeća, ali i za Republiku Srpsku. Zajednički je konstatovano da je za dugoročnu uspješnost reforme veoma važno jasno opredjeljenje po pitanju modela za organizaciono restrukturisanje.

Premijer Višković je istakao da će Vlada Republike Srpske, preko resornog ministartva, a u saradnji sa Upravom preduzeća i predstavnicima sindikata u Željeznicama Republike Srpske, uz tehničku podršku Svjetske banke, sagledati sve prednosti i nedostatke predloženih modela, te donijeti odluku koja će obezbjediti dugoročnu održivost i stabilnost Željeznica Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i direktor Željeznica Republike Srpske Slavko Gligorić.

 

Biznis.ba / NN