Vlada BiH usvojila izvještaj u vezi s industrijom tekstila, odjeće, kože i obuće

Federalna vlada usvojila je na današnjoj sjednici Izvještaj Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Privredne komore Federacije BiH o provođenju Akcionog plana za realizaciju Strategije razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u FBiH za period 2013.-2023. godina, u 2017. godini.

Ministarstvo i Privredna komora su zaduženi da pokrenu aktivnosti na izradi Akcionog plana 2019.-2023. godina za realizaciju ove strategije i dostave ga Vladi FBiH u roku od 90 dana.

Također su obavezani da prate, analiziraju i izvještavaju Vladu FBiH o provođenju aktivnosti iz Izmjena i dopuna Akcionog plana 2013.-2018., saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

USVOJENA INFORMACIJA FEDERALNOG MINISTARSTVA RAZVOJA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

Federalna vlada usvojila je informaciju Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta o namjenskom utrošku sredstava iz dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću u 2016. godini.

Vlada FBiH je saglasna sa stavom ovog federalnog ministarstva, da se protiv korisnika sredstava za projekte iz oblasti promoviranje tehničke kulture pokrenu procedure povrata sredstava koja nisu opravdana, a ukoliko korisnik sredstava dobrovoljno izvrši povrat, protiv njega neće biti izrečena mjera zabrane pristupa dodjeli sredstava u naredne tri godine.

Prihvaćen je izvještaj o utrošku sredstava Asocijacije inovatora BiH iz Sarajeva koja su bila namijenjena fondu za nagrađivanje inovatora iz FBiH za inovacije koje imaju međunarodni značaj.

 

Biznis.ba