Vlada FBiH razmatrala informaciju o zahtjevu za otvaranje stečaja u Vitezitu

Vlada FBiH prihvatila je informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o zahtjevu Općinskog suda u Travniku za davanje prethodne suglasnosti za otvaranje stečajnog postupka nad gospodarskim društvom PS Vitezit d.o.o. Vitez.

U cijelosti su podržane dosadašnje odluke tog suda o odbijanju prijedloga za otvaranje stečajnih postupaka nad gospodarskim društvima namjenske industrije zbog “nepostojanja pravnog interesa predlagatelja dok se stečajni dužnik nalazi u postupku finansijske konsolidacije” a ne zbog uskraćivanja suglasnosti federalnog ministra energije iz člana 5. stav 5 Zakona o stečajnom postupku, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije je zadužen da ovaj zaključak dostavi Općinskom sudu u Travniku i obavijesti ga da je Zakonom o izmjeni Zakona o financijskoj konsolidaciji gospodarskih društava u FBiH rok za okončanje odobrenih postupaka financijske konsolidacije produžen do 10. 7. 2019. godine i da je Vlada Federacije BiH doznačila sredstva na račun Federalnog zavoda za PIO/MIO u iznosu od 2.171.661,04 maraka, za uplatu doprinosa za PIO/MIO za 337 zaposlenika PS “Vitezit” d.o.o. Vitez, za razdoblje od 1. 1. 2011. godine, pa nadalje, među kojima su i predlagatelji stečajnog postupka.

Biznis.ba / FENA