Završen Poslovni forum menadžera u Bijeljini

Podrška šire društvene zajednice, restrukturisanje javnih preduzeća, smanjenje opterećenja na realni sektor, ali i parafiskalnih nameta – samo su neki od gorućih izazova koje je potrebno hitno rješavati, na svim nivoima vlasti u zemlji, zaključeno je na Poslovnom forumu menadžera u Bijeljini.

Tokom drugog dana skupa učesnici su imali priliku da učestvuju u dvije panel diskusije, na kojima su svoja iskustva podijelili istaknuti stručnjaci iz javnog i privatnog sektora iz Bosne i Hercegovine i regiona.

-Zakonodavstvo i privreda moraju da grade partnerstvo. Treba raditi na edukaciji državnih službenika. Privrednici moraju ulagati u infrastrukturu i zaposlene – kazao je Srđan Praštalo, jedan od učesnika panel diskusije o temi „Kako poboljšati poslovno okruženje”, kojim je zaokruženo peto izdanje Foruma.

Učesnici su imali priliku da slušaju predavanje dr. Dragane Đermanović, koja je govorila o temi digitalne transformacije – koliko je bitno da budemo u toku sa savremenim trendovima, šta znači digitalna pismenost i koliko je važna za razvoj privatnog i javnog sektora.

Predstavila je i konkretne primjere na koji način se digitalna tehnologija može upotrijebiti za napredak u poslovanju, a bez koje poslovanje ne može biti konkuretno na tržištu rada, saopćili su organizatori, Centar za edukaciju “Pro Educa” iz Banje Luke.

Biznis.ba / FENA