Završen projekat podrške za pokretanje mini biznisa u kojem je podržano 11 Konjičana

Činom potpisivanja ugovora o vlasništvu sredstava za 11 korisnika iz Konjica, danas je završen projekat „Međuopćinskom saradnjom do bolje i inkluzivnije prakse podrške start-upima“ koji su u partnerstvu implementirali Općine Konjic, Jablanica i Kakanj uz tehničku podršku Agencije„Prvi korak “ i Udruženja za poduzetništvo i posao Link Mostar. Projekat je finansirala Evropska unija u BiH, a realizovali GIZ, UNDP i MOR.

– Projekat koji završavamo primjer je uspješnog implementiranja pilot aktivnosti i želja nam je da se one nastave i u budućnosti , za što interes postoji – kazala je Alisa Gegić, direktorica Udruženja Link.

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, čestitajući mladim Konjičanima , koji su na ovaj način uz podršku Općine i svih partnera u projektu, uspjeli realizovati svoje bisnis ideje, naglasio je kako će Općina Konjic i u narednom periodu podržavati ovakve projekte, za što je Budžetom planirano 500.000 KM.

Korisnici projekta Aldin Muminović i Dijana Đulić u ime svih koji su uspjeli na ovaj način pokrenuti vlastiti biznis, zahvalili su se donatorima i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se njihove želje ostvare, istaknuvši posebno značaj obuke i podrške kroz mentorstvo, kako bi njihove biznis ideje bile uspješno realizovane.

Ajla Greda, direktorica Agencije za ekonomski razvoj “ Prvi Korak” najavila je ovom prilikom kako će Općine Konjic uskoro sa Fondacijom„IMPAKT“ nastaviti kontinuitet stvaranja novih prilika za održiv razvoj preduzetništva na području konjičke općine i samim tim osigurati tehničku i finansijsku podršku, kako postojećim preduzetnicima, tako i podršku osnivanju i radu novih poslovnih subjekata.

Biznis.ba