Atlantic grupa za 40 miliona eura kupuje vlasnika Doncafe i C kafe

Atlantic grupa predala je obavezujuću ponudu u iznosu od 40.5 miliona eura za kupovinu kompanije Strauss Adriatic, koju je Strauss Grupa službeno i prihvatila.

Zaključenje transakcije podložno je prethodnom odobrenju Komisije za zaštitu konkurencije u Republici Srbiji. Obavezujuća ponuda bazirana je na ukupnoj vrijednosti transakcije (“enterprise value”) u iznosu od 40.5 miliona eura, bez dugovanja i gotovine, te pretpostavljajući redovni nivo normalizovanog neto radnog kapitala na dan zaključenja transakcije.

Strauss je poznat po jakim brendovima kafe – Doncafe i C kafa, a koji bi se akvizicijom pridružili regionalnim liderima Grand kafi i Barcaffeu. Uz poznate brendove, Atlantic bi preuzeo i moderan proizvodni pogon u industrijskoj zoni Šimanovci kraj Beograda te 220 zaposlenih.

“Atlantic Grupa najveći je proizvođač kafe u regiji jugoistočne Evrope i lider u razvoju kategorije, a ova je akvizicija sasvim na liniji strateškog određenja ka jačanju našeg osnovnog poslovanja. Po odobrenju Komisije, biće mi zadovoljstvo da poželim dobrodošlicu Doncafe-u, C kafi te kolegicama i kolegama koji zajedno s njima ulaze u naš sistem. Izuzetno me raduje perspektiva zajedničkog rasta i razvoja“, rekao je potpredsjednik Atlantic Grupe za strateška područja kafu, slatko te slano, Mate Štetić, prenosi “Bonitet”.

(Biznis.ba)