Bevanda i Marić zadovoljni suradnjom

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ministra financija Republike Hrvatske Zdravka Marića s kojim je razgovarao o aktualnim ekonomskim temama i stvaranju uvjeta za bolje poslovanje gospodarstvenika.

Na sastanku je bilo riječi i o kontinuiranoj suradnji susjednih država iz perspektive resora financija i izazova s kojima se susreću zemlje Europske unije i one koje pretendiraju da postanu dijelom te obitelji, poput Bosne i Herecegovine.

Naglašeno je da će Republike Hrvatska nastaviti pružati podršku Bosni i Hercegovini na njenom europskom putu.

U svjetlu razgovora o investicijama, čemu je i posvećena Godišnja konferencija Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) gdje su sudjelovala oba ministra, ocjenjeno je da BiH mora snažnije krenuti u provođenje reformi jer to najbolji način da se ostvari ekonomski rast i otvori put za strana i domaća ulaganja.

Sugovrnici su se suglasili da susjedne zemlje trebaju biti potpora jedni drugima u svakom segmentu te da je nužno uz dobre bilateralne odnose zbližavati gospodarstvenike jer je to od izravne koristi za građane i njihov standard, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

 

(FENA)