BH Telecom organizuje konferenciju ‘Sarajevo TechLab’

Povodom Dana kompanije, BH Telecom će 5. septembra u Sarajevu organizovati prvu Poslovno-tehnološku konferenciju “Sarajevo TechLab”.

Cilj konferencije je razmjena mišljenja i iskustava sa poslovnim partnerima i velikim korisnicima na temu digitalne transformacije, kao i prezentacija konkretnih biznis rješenja za lakše poslovanje u digitalnom svijetu.

U okviru konferencije bit će organizovane dvije panel diskusije i to prvi panel “Globalni trendovi i uloga telekoma u digitalnoj transformaciji” i drugi panel “Digitalno društvo, uloga BH Telecoma, izazovi i prilike”.

Konferencija će nastojati da odgovori na izazove današnjice, ali i da ponudi viziju i pravce onoga što nas očekuje kao društvo koje počiva na digitalizaciji svih aspekata života, a posebno poslovanja u modernom dobu.

Tokom konferencije će se s predstavnicima javnog i privatnog sektora pokušati dati odgovor na pitanja kako možemo pozitivno utjecati na digitalnu transformaciju bh. društva, koja je uloga i pozicija telekom operatora u razvijanju novih modela poslovanja, te da li su upravo telekom operatori pokretači i generatori razvoja i novog načina poslovanja u digitalnom okružju, najavljeno je iz BH Telecoma.

 

(FENA)