Biznismen Redžo Bekto i kompanija EMKA osigurali dva respiratora za bolnicu

Goraždanski biznismen Redžo Bekto i kompanija EMKA osigurali su dva respiratora za potrebe Kantonalne bolnice Goražde, koja je inače u veoma teškoj situaciji zbog nedostatka finansijskih sredstava za nabavku tehničke i medicinske opreme.

Respiratore su vlastitim sredstvima kupili Bekto i kompanija EMKA, te danas kreću iz Njemačke prema Goraždu i u narednih nekoliko dana trebali bi biti isporučeni Kantonalnoj bolnici.

– Oprema je trenutno jako tražena pa ju je skoro i nemoguće naći, ali smo imali sreću da preko prijatelja i poznanika uspijemo doći do dobavljača – rekao je Bekto.

Navodi da je zajedno s Amirom Ćoralićem privatnim sredstvima već jutros nabavio više od stotinu profesionalnih zaštitinih odjela za potrebe Kantonalne bolnice.

– Ovim pomoć Goraždu i našim sugrađanima neće biti prekinuta. U stalnom sam kontaktu s poznanicima, prijateljima i činim nadljudske napore da što hitnije obezbijedim neophodnu medicinsku, tehničku i svaku drugu pomoć našim sugrađanima – kazao je Bekto, poručivši svojim sugrađanima da će zajedno pobijediti i ovu bitku.

Biznis.ba