‘BS Telecom Solutions’ sklopio ugovor o izvozu ‘BH Husky’ softvera u Srbiju

Bosanskohercegovačka kompanija “BS Telecom Solutions” potpisala je novi ugovor u Srbiji na implementaciji ITS projekta tunel “Brančići” na koridoru 11 u vrijednosti od četiri miliona KM.

Posebno je značajno što se radi o izvozu softvera za upravljanje i kontrolu saobraćaja “BS Husky”, koji je rezultat dugotrajnog razvoja vlastitog inžinjerskog tima. Projekat dolazi nakon uspješno završenog sličnog projekta u Srbiji u vrijednosti od 3,6 miliona KM.

Na taj način “BS Telecom Solutions” kao kompanija, te “BS Husky” kao brand postaju prepoznatljivi na regionalnom tržištu kao lideri u oblasti ITS (Inteligent Transportation System) softvera. U prilog tome ide i činjenica da je potpisan ugovor i za sličan projekat u Crnoj Gori u vrijednosti 4,7 miliona KM, tako da u ovom trenutku kompanija “BS Telecom Solutions” ima potpisanih izvoznih projekata u vrijednosti 8,7 miliona KM.

– S ponosom ističemo da smo u završnoj fazi potpisivanja više novih ugovora na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske gdje do kraja godine očekujemo niz novih poslova – rekao je direktor “BS Telecom Solutions” Mirza Varatanović, saopćeno je iz te firme.

“BS Telecom Solutions” firma je osnovana 2002. godine i na tržištu je prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima.

 

Biznis.ba / FENA