BS Telecom Solutions sklopio ugovore od 29 miliona KM na međunarodnom tržištu

Kompanija „BS Telecom Solutions“ iz Sarajeva potpisala je dva nova ugovora u Srbiji, na provedbi velikih infrastrukturnih projekata u vrijednosti od 15 miliona KM. Radi se o izgradnji telekomunikacijskih sistema, saobraćajnih informacionih sistema i softvera za upravljanje i kontrolu saobraćaja, saopćeno je iz kompanije.

Koridori Srbije kao investitor za realizaciju predmetnih projekata na Koridoru X namjeravaju koristiti kredite Svjetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj te Evropske investicijske banke za finansiranje ovih projekata.

Pored ova dva ugovora BS Telecom Solutions u ovoj godini potpisao je i počeo sa realizacijom sa ugovorima u Srbiji i Crnoj Gori, u ukupnoj vrijednosti 8,7 miliona KM.

– U toku ove sedmice dobili smo odluke da su naše ponude najpovoljnije na još dva tendera u regionu, te očekujemo vrlo brzo potpisivanje dva nova ugovora ukupne vrijednosti 5,3 miliona KM. Tako da ćemo sa krajem septembra imati ugovoreno i u realizaciji ukupno 29 miliona KM čistog izvoza – istaknuo je Mirza Varatanović, direktor „BS Telecom Solutions“.

Biznis.ba / FENA