Butković: Sredinom jula kreću radovi na izgradnji Pelješkog mosta

26.03.2018., Rijeka - Ministar Oleg Butkovic dao je izjavu povodom Odluke Drzavne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, kojom su odbacene zalbe na natjecaj za izgradnju Peljeskog most. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković najavio je u ponedjeljak da se prvi radovi na izgradnji Pelješkog mosta mogu očekivati sredinom sljedećeg mjeseca.

“Potpisan je ugovor i osigurana su sredstva, to je prva faza”, rekao je Butković u emisiji “Poslovni tjedan” Hrvatskog radija.

Govoreći o stanju u Hrvatskim željeznicama, napomenuo je da će glavni dio investicija u saobraćajnom sektoru ići u željeznice, objavio je “HRT”.

“Sljedeće godine raspisujemo, to je psihološki najbitniji projekt da krećemo s prugom od Zagreba prema Rijeci. Hrvatski Leskovac-Karlovac prva je dionica, projekt vrijedan 300 milijuna eura ide iduće godine. A u kolovozu ove godine kreće se s nastavkom na dionici Koprivnica – Križevci – mađarska granica. Sredstva, preko 300 milijuna eura za to su osigurana još prije dvije godine”, rekao je hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture.

Biznis.ba