Čičak: Morat ćemo spašavati “Zenicatrans”

Upravnik saobraćaja Javno komunalnog preuzeća “Zenicatrans-prevoz putnika” iz Zenice Hidajet Čičak kazao je danas u izjavi za medije kako su spremni na radikalne mjere kako bi zaštitili interese i opstanak tog preduzeća, koje se nalazi na udaru konkurentskog preduzeća.

– Jučer su naši autobusi bili blokirani na glavnoj stanici od strane autobusa preduzeća “Prevoz putnika” iz Zavidovića, koji su na tenderu dobili posao prijevoza radnika kompanije „ArcelorMittal“. Međutim, mada na autobusima jasno mora pisati da se radi o ugovorenom prevozu, oni kupe i naše putnike po svim usputnim stanicama – tvrdi Čičak, koji dodaje kako autobusu koji po ugovorenom prevozu voze radnike nemaju pravo primati putnike na usputnim stanicama.

– Ukoliko se to nastavi, bićemo primorani i na blokadu, štrajk…na sva sredstva koja nisu najbolja. Ali, morat ćemo spašavati „Zenicatrans“. Dolazi do sukoba vozača i Bog zna šta će se sve desiti – ističe Čičak, koji dodaje kako će sutra imati sastanak te dogovoriti datum štrajka.

Biznis.ba / FENA