Crna Gora ima 71 milionera

Depozit veći od milion eura u Crnoj Gori na kraju avgusta ima 71 građanin, saopšteno je iz crnogorske Centralne banke (CBCG)pozivajući se na mjesečne izvještaje koje im banke dostavljaju.

U odnosu na kraj prošle godine, kada je broj građana koji imaju depozit veći od milion eura bio 69, sada ih dva više, prenosi RTCG.

Kako se navodi, najveći iznos depozita pojedinaca iznosi 31,9 miliona, kazali su iz CBCG i dodali da ne raspolažu podacima o zanimanju klijenata, prenosi Tanjug.

“Ukupan iznos deset najvećih depozita građana u Crnoj Gori (rezidenata i nerezidenata) iznosi 88,2 miliona eura na kraju avgusta, dok ukupan iznos deset najvećih depozita pojedinaca rezidenata iznosi 32,4 miliona eura”, saopštili su iz CBCG.

Sudeći prema podacima, broj milionera u Crnoj Gori se iz godine u godinu povećava – u 2017. godini ih je bilo 64, a godinu ranije 54.

Prema podacima Centralne banke Crne Gore, banke su u januaru odobrile 2,94 milijarde eura kredita, a u odnosu na isti period prošle godine odobreno je 10,2 odsto više kredita.

Biznis.ba