Čubrilović: Podrška poslodavcima koji nisu otpustili radnike u RS

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje da poslodavci i u vrijeme koronavirusa nađu način da održe radna mjesta i da radnicima obezbijede neophodne plaće.

-RS će podržati, kroz razne projekte, sve one koji u ovoj teškoj situaciji nisu otpustili ni jednog radnika. Pozivam ih da i dalje ulažu napore kako bi sačuvali svakog radnika i da, uz podršku Vlade i lokalnih zajednica, nastave sa radom sve dok ne prođe pandemija i dok se život ne vrati u redovne tokove – naveo je Čubrilović.

Dodao je da svi zajedno moraju odlučno, sistemski i hrabro, u skladu sa zakonima i mogućnostima, raditi u interesu radnika i njihovih prava.

-Brojne grane naše privrede su pogođene posljedicama pandemije virusa korona koja je zaustavila mnoge pogone i djelatnosti u različim oblastima privređivanja. Potrebni su nam jedinstvo, odgovornost i kvalitetne mjere kako bi održali proizvodnju u realnom sektoru i omogućili što brži nastavak poslovanja u ugroženim oblastima privrede – istakao je Čubrilović.

On je u prvomajskoj čestitki naveo da će entitetski parlament, zajedno sa Vladom i svim nadležnim organima i institucijama, dati maksimalan doprinos u očuvanja radnih mjesta, zaštite i poboljšanja prava radnika i podrške privredi u RS u situaciji izazvanoj pandemijom virusa korona, saopćeno je iz Narodne skupštine RS-a.

 

(FENA)