Đokić u Beogradu na konferenciji o energetskoj bezbjednosti

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić prisustvovaće sutra u Beogradu konferenciji “Energetska bezbjednost u regionu”.

Konferncija će početi u 10.00 časova u hotelu “Kraun plaza”, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Đokić će prethodno u 9.00 časova prisustvovati ministarskom sastanku o aktuelnoj situaciji u oblasti energetike u regionu, kojem će prisustvovati i ministri energetike Srbije, Bugarske, Rumunije, ministar ekonomije Crne Gore i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske.

U okviru konferencije “Energetska bezbjednost u regionu”, Đokić će u 10.30 časova učestvovati u panel diskusiji “Energetska stabilnost i saradnja u regionu”, dok je u 12.30 časova planirano da održi bilateralne sastanke sa ministrima energetike Rumunije i Bugarske.

Izjave za medije su predviđene u 11.45 časova.

Konferenciju organizuje “Adria media grup”, pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Srbije, a cilj skupa je da se otvorenom diskusijom u tri panela predstave međunarodni plan i energetska stabilnost za region.

Osim državnih zvaničnika iz Srbije i regiona, na konferenciji će učestvovati brojni eksperti, predstavnici institucija, organizacija, državnih i privatnih kompanija.

Skup će otvoriti ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto.

Biznis.ba