Đokovići se oglasili o vraćanju Teniskog centra Beogradu

Novak Đoković je prije nekoliko dana obavijestio sve da će vratiti Teniske terene gradu, kao i da će klub prestati s radom.

Sada su se oglasili zvaničnim saopćenjem iz kompanije “Tara 2016 S”, koja je u vlaništvu Novaka i Jelene Đoković.

Saopćenje prenosimo u cjelosti.

– Kompanija “Tara 2016 S”, u vlasništvu Novaka i Jelene Đoković, donijela je odluku da vrati Gradu Beogradu zemljište i objekte u okviru Teniskog centra Novak na Dorćolu.

– Dugo smo promišljali i donijeli ni malo laku odluku da prestanemo s radom i vođenjem zemljišta, objekata i čuvanjem teniske oaze poslije više od deset godina. Sa velikom zahvalnošću vraćamo zemljište Gradu Beogradu.

– Na ovom mjestu je desetine hiljada djece treniralo tenis i zajedno sa svojim roditeljima stvaralo uspomene i uspjehe koji će trajati zauvijek. Organizovali smo sedam međunarodnih ATP turnira, jedan WTA turnir, dobili najbolje ocjene za organizaciju, a najljepšu sliku Beograda, Kalemegdana i Srbije slali smo u cijeli svijet. Na to smo ponosni.

– Zahvaljujemo se svim nadležnim predstavnicima lokalne samouprave, Grada Beograda, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu sporta, Teniskom savezu Srbije, brojnim kompanijama na ogromnoj pomoći i podršci svih prethodnih godina.

Hvala hiljadama ljudi koji su provodili vrijeme u teniskom centru i zajedno sa nama napredovali, stvarali nezaboravne trenutke. Na kraju, ogromnu zahvalnost dugujemo našim zaposlenima koji su vjerovali u naš projekat i viziju. Sigurni smo da će ovo mjesto ostati sportska duša Dorćola i Beograda.

– Upravni odbor naše kompanije će fokus rada usmjeriti na nove projekte od kojih će neki nastaviti da se bave teniskim razvojem djece i omladine. O tome će javnost biti blagovremeno obaviještena – istaknuto je u saopćenju kompanije Tara 2016 S.

 

Biznis.ba