Dodijeljena priznanja uspješnim kompanijama – ‘100 najvećih u BiH’

Prateći kontinuirano privredna kretanja u Bosni i Hercegovini i regionu te stavljajući akcenat na generatore razvoja ekonomija, “Poslovne novine” i ove godine su u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i analitičkim partnerom LRC d.o.o. iz Sarajeva realizirale projekt “100 najvećih u BiH” te su na gala svečanosti dodijeljena priznanja uspješnim kompanijama.

Priznanja su pripala kompanijama koje su ostvarile najbolje rezultate poslovanja u 2018. godini u kategorijama po prihodu, izvozu, dobiti i investicijama, kao i najboljima po djelatnostima, dodijeljena su posebna priznanja kojima se potvrđuje da su upravo one generatori ekonomskog razvoja naše zemlje.

Među uspješnim privrednim subjektima je i kompanija dm drogerie markt BiH, kojoj je, sa ostvarenih 148.172.167 KM prihoda u 2018. godini, dodijeljeno priznanje “100 najvećih u BiH” za prvo mjesto u djelatnosti Trgovina na malo kozmetičkim i toaletnim proizvodima u specijaliziranim prodavnicama.

Hrvatski ambasador u BiH Ivan Sabolić priznanje je uručio Admiri Isaković, članici Uprave, voditeljici Nabave i Marketinga te prodajne regije dm-a.

– Izbor 100 najvećih u BiH je svakako jedan od primjera kako se ovim i sličnim projektima mogu afirmisati kompanije koje sudjeluju u kreiranju boljeg poslovnog ambijenta i razvoja – izjavila je povodom ovog priznanja Isaković.

Analizu poslovanja velikih, srednjih i malih kompanija za Poslovne novine i ove godine uradila je bonitetna agencija LRC d.o.o. iz Sarajeva, na uzorku od 33.097 kompanija koje su u roku predale završne račune nadležnim agencijama. Od ovog broja njih 797 je pronašlo svoje mjesto na rang listama 100 najvećih u BiH, po prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka.

Svečanosti dodjele priznanja prisustvovao je veliki broj uspješnih privrednika, državnih uglednika, brojni predstavnici medija kao i gosti iz cijele regije.

Istaknuto je da je budućnost regije u ekonomskom razvoju, te da su najuspješniji privrednici već otvorili puteve ekonomske saradnje. Prvi put, dodijeljena su i priznanja za najbolje kompanije u regiji, u kategoriji “Regionalni lideri”.

Biznis.ba / FENA