Dom naroda treba otkloniti prepreke za provedbu mjera zapošljavanja

Ukoliko na današnjoj konstituirajućoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH bude usvojen ovogodišnji Financijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje otklanja se posljednja formalna prepreka za početak realizacije mjera aktivne politike zapošljavanja koje su planirane za 2019. godinu – potvrdila je Feni direktorica Zavoda Helena Lončar.

Kaže da će javnost putem medija biti blagovremeno obaviještena o tačnom datumu objave javnih poziva za sudjelovanje u mjerama aktivne politike zapošljavanja u ovoj godini.

– Financijskim planom Federalni zavod za zapošljavanje je za mjere aktivne politike zapošljavanja predvidio oko 60 milijuna KM, što predstavlja povećanje u odnosu na prošlu godinu kada smo na raspolaganju imali oko 55 milijuna KM. Između ostalog, za provedbu Programa sufinanciranja zapošljavanja, koji u sebi sadrži nekoliko mjera, osigurano je 45 milijuna KM, a za Program sufinanciranja samozapošljavanja Start up, koji podrazumijeva financijsku podršku za pokretanje vlastitog biznisa, 10 milijuna KM. Također, planirana je i provedba programa „Obuka i rad“ koji podrazumijeva financiranje obuke i zapošljavanja – izjavila je Lončar.

Biznis.ba / FENA