Drvoprerađivači iz Ribnika: Obustava isporuke drveta ugrožava naš rad

Grupa drvoprerađivača sa područja opštine Ribnik izrazila je danas nezadovoljstvo radom rukovodstva i vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva “Klekovača-Potoci” u Istočnom Drvaru Nikole Jankovića, navodeći da je poslije njihovog dolaska onemogućena isporuka ugovorenih količina šumskih drvnih sortimenata i ogrevnog drveta.

Drvoprerađivači su u dopisu koji su uputili Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Upravi “Šuma Srpske” naveli da su sa tim javnim preduzećem potpisali ugovor o isporuci šumskih drvnih sortimenata i ogrevnog drveta u skladu sa kriterijumima Vlade i resornog ministarstva.

Oni su istakli da su im vraćene avansne uplate za šumske drvne sortimente i pored zaključenih ugovora sa Šumskim gazdinstvom “Klekovača-Potoci”.

“S obzirom na navedene činjenice, onemogućen je normalan rad naših proizvodnih kapaciteta. S obzirom na to da smo oslonjeni na navedeno Šumsko gazdinstvo u pogledu snabdijevanja šumskim drvnim sortimentima, nismo u mogućnosti da ispoštujemo naše ugovore sa domaćim i stranim kupcima zbog čega trpimo veliku štetu”, naveli su drvoprerađivači u dopisu.

Oni ističu da Janković izražava nepoštovanje i sprovodi samovolju prema drvoprerađivačima iz Ribnika, koji nisu njegovi istomišljenici ili ne pripadaju političkoj opciji iz koje on dolazi.

“Ukoliko ovakvo stanje i samovolja budu nastavljeni, bićemo prinuđeni da pristupimo radikalnijim mjerama zaštite svojih prava”, naglasili su drvoprerađivači.

Biznis.ba