FIPA – Potpisan Memorandum o suradnji s kompanijom Kolektiv grupa

Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) i kompanija Kolektiv grupa d.o.o. potpisale su Memorandum o suradnji s ciljem razvoja poslovnog okruženja u BiH, pružanja podrške stranim investitorima pri istraživanju tržišta i registraciji privrednih društava, obezbjeđivanja radne snage i kreiranja povoljnog poslovnog ambijenta, saopćeno je iz FIPA-e.

Potpisnici Memoranduma su direktor FIPA-e Gordan Milinić i izvršni direktor kompanije Kolektiv grupa d.o.o Davor Odobašić.

Strane potpisnice se obavezuju da će raditi na realizaciji zajedničkih projekata s ciljem razvoja domaće privrede, organizirati zajedničke sastanke s ciljem usaglašavanja preporuka za organiziraniji nastup prema potencijalnim investitorima, kao i da će zajedno raditi na promociji aktivnosti u zemlji i inostranstvu i razmjenijvati potrebne informacije.

Također će pružati međusobnu podršku u aktivnostima na unapređenju poslovnog okruženja za outsorcing poslovne mogućnosti u zemlji i inostranstvu te aktivnostima na unapređenju zakonske regulative za razvoj i privlačenje novih investitora i zadržavanje postojećih.

Kolektiv grupa d.o.o implementira projekte poput MarketMakers, Drive Conference i Posao.ba.

Biznis.ba / FENA