Grabar-Kitarović osnovala firmu u Zagrebu

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je krajem prošle godine u Zagrebu registrovala firmu pod nazivom KGK Advising & Professional Services d.o.o., čiji je osnivač i direktor, otkriva danas zagrebački Jutarnji list.

Firma bivše predsjednice je registrovana na adresi njenog stana u Zagrebu i predviđeno je da se bavi različitim delatnostima koje se odnose na savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnjenja, promociju i podučavanje u govornoj komunikaciji…

Osnovni kapital firme je od 2.654 evra, a vlasnica, piše zagrebački dnevnik, nije bila raspoložena za komentar o tome čime planira da se bavi.

Podsjećaju da je njen posljednji navodni angažman direktorka u firmi u Engleskoj zajedno sa nekadašnjim predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem.

Dodaju da je ovaj “dvojac” nedavno privukao medijsku pažnju jer nisu ni znali da su ih vlasnici firme registrovali kao direktore s obzirom na to da je prvobitan dogovor bio da Kitarović i Mesić imaju samo savjetničku ulogu.

 

Biznis.ba