Gradačački Swity uspješno implementirao najnovije ISO, HACCP i HALAL standarde kvaliteta

Domaći proizvođač sokova, džemova i mariniranog povrća Swity d.o.o iz Gradačca, uspješno je implementirao najnovije ISO, HACCP i HALAL standarde kvaliteta. Kompanija je ove godine u novembru implementirala ISO 9001:2015, HACCP i HALAL standarde za djelatnost otkupa i prerade voća i povrća te razvoj, proizvodnju i prodaju voćnih sokova Swity, džemova Fruby i mariniranog povrća i prerađevina od povrća Vegy. Podrškuprirealizacijiovihprojekatakompanijipružila je UNDP.

«Standardi koji su usvojeni pokazali su naše opredjeljenje da u direktnoj sinergiji sa kupcima dokažemo koliko vodimo računa o kontroli i sigurnosti u procesu proizvodnje u cilju dobijanja što kvalitetnijeg i sigurnijeggotovog proizvoda namijenjenog kako domaćem tako i inozemnim tržištima», ističu u kompaniji.

Na ovogodišnjemMeđunarodnomsajmuu GradačcukompanijaSwity d.o.o.je osvojila tri zlatnemedalje za kvalitetsvojihproizvoda a dobitniciPaprika filetažuta 720ml, Džemšipak 370gr i Switysokjabuka 100% 1l, ocijenjenisunajvišimocjenamastručnogžirija i publike.

Cjelokupanprocesproizvodnjeodvija se po originalnojtradicionalnojdomaćojrecepturi. Uprocesuproizvodnjekontroliranogkvalitetakoristi se isključivosvježevoće i povrće.Svisokovisu bez konzervansa i zaslađivača, jervećinazaslađivačakoji se mogunaći u sokovimaplasiranimnanašemtržištunijeprimjerena u ishrani,a nekisuzabranjeni u EU.

KompanijasvojepoznatebrandoveVegy, Fruby i Swityizvozi u Hrvatsku, Njemačku, Sloveniju, CrnuGoru, saperspektivomdaljegširenjaasortimananatržištima SAD-a, Danske, Švicarske i Australije.

Biznis.ba