Grujičić sa predstavnicima EU razgovarao o projektima za Srebrenicu

Predstavnici Delegacije Evropske unije danas su održali sastanak s načelnikom Opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem.

Grujičić je izjavio za medije da je riječ o redovnoj posjeti predstavnika Evropske unije koji su došli da vide da li ima nekih promjena u Srebrenici.

– Prošle godine smo započeli mnoge projekte i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo sve projekte i realizovali. Razgovarali smo o političkoj situaciji i proteklim dešavanjima u Srebrenici, a zatim smo konstatovali da u Srebrenici nema nikakvih problema kada je u pitanju politika te da za sada sve funkcioniše veoma dobro. Prezentovao sam ideje koje su od značaja za sve stanovnike Srebrenice, i naš je cilj zadržati stanovnike na području naše opštine, a to možemo postići otvaranjem novih radnih mjesta – kazao je Grujičić.

On je istakao da su planirani projekti poslani na razne adrese i navodi da se njihova realizacija očekuje u narednim godinama.

– Jedan od najznačajnijih projekata je pokretanje Banje Guber i nadamo se da će biti realizovan tokom ove godine. Također, planiran je projekt izgradnja zatvorenog bazena, te izgradnja kolektora i adaptacija starog grada. Svi projekti trebali bi bit realizovani u roku dvije godine – potcrtao je Grujičić.

Biznis.ba / FENA