Hadžibajrić najavio mogućnost dolaska Lidla u Sarajevo

Načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić govorio je danas o mogućnosti dolaska Lidla u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u Sarajevo.

Hadžibajrić je ekskluzivno najavio mogućnost jednog velikog zajedničkog projekta.

“Jutros sam imao jedan sastanak sa delegacijom Kantona Sarajevo. U pitanju je ulaganje u jedan objekat gdje bi se trebao smjestiti njemački trgovački gigant ‘Lidl’. Dao sam prijedlog gdje bi se jedan takav lanac i objekat mogao naći u Starom Gradu. Međutim, dao sam do znanja da to ne zavisi samo od Općine Stari Grad, već i do kantonalnih zavoda koji moraju dati određena pozitivna mišljenja. Stari Grad je takva općina gdje za bilo kakvo građenje morate dobiti odobrenja raznih institucija. Ukoliko dođe do dogovora svih strana, ‘Lidl’ bi mogao doći u Stari Grad, ali i čitavu Bosnu i Hercegovinu u toku ove godine. Potrudit ću se da jedna takva njemačka kuća dođe u Stari Grad, Sarajevo i BiH”, najavio je načelnik Hadžibajrić.

Hadžibajrić je upriličio danas druženje uz kafu sa predstavnicima sedme sile povodom jubilarne nagrade za životno djelo koja mu je jučer dodijeljena na 42. izboru najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope.

 

Biznis.ba / N1