Hrvatska uskoro direktnim aviolinijama povezana sa SAD-om i Južnom Korejom

Philadephia je jedno od čvorišta American Airlinesa, a u državi Pennsylvaniji živi jedna od najvećih zajednica Hrvata u Americi. Prošle je godine kroz Zračnu luku Dubrovnik prošlo 44.816 putnika iz SAD-a, piše Večernji list.

Od 2019. Hrvatska će tako nakon 28 godina ponovno dobiti redovnu avioliniju sa SAD-om. Pri tome će biti jedina zemlja u regiji u koju leti neki od američkih avioprijevoznika. American Airlines će na liniji Philadelphia – Dubrovnik letjeti tri puta sedmično širokotrupnim avionom Boeing 767-300 koji prima više od 200 putnika. Ova aviokompanija godišnje preveze 200 miliona putnika i ima flotu od gotovo 1.000 aviona.

Za nekoliko dana Hrvatska će dobiti direktne letove i za Daleki istok. Korean Air uvodi redovnu cjelogodišnju liniju Seul – Zagreb. Letovi na toj liniji također će se odvijati tri puta sedmično, a na njima će se izmjenjivati širokotrupni avioni Airbus 330-200, Boeing 777-200ER te Boeing 787-9 Dreamliner.

Sljedeće godine Hrvatska bi mogla imati još više interkontinentalnih letova. Već se neko vrijeme pregovara o direktnim letovima Peking – Zagreb, a moguće je da će Zagreb dobiti i direktnu avioliniju s Montrealom. Pregovara se i o uvođenju direktnih letova u Tokio.

Biznis.ba