IT kompanija iz BiH pozvana na konferenciju FinovateEurope u Londonu

Bosanskohercegovačka kompanija ABC Software Development u Londonu će od 12. do 14. februara na konferenciji FinovateEurope 2019 prezentirati svoj inovativni proizvod za digitalno bankarstvo pod nazivom LEONUS Banking digital.

– Radujemo se što ćemo podijeliti našu viziju ovog proizvoda koje će sa sigurnošću oblikovati budućnost finansijskih usluga. Zasnovano je na „blockchain“ tehnologiji i vještačkoj inteligenciji koja pruža vrhunsko iskustvo krajnjim korisnicima. To je prava inovacija i do sada nikad viđen proizvod u tom obliku za finansijsku industriju – rekao je za Fenu izvršni direktor ABC Software Developmenta Edin Poprženović.

Objašnjava da LEONUS Banking digital proizvod nudi kompletan paket koji se sastoji od centralnog bankarskog sistema baziranog na blokchain tehnologiji. Proizvod, kako kaže, omogućava jednostavnu implementaciju digitalnog bankarskog poslovanja u rekordno kratkom roku, ne samo tradicionalnim bankama nego i novim sudionicima na tržištu pružanja finansijskih usluga.

Proces selekcije za FinovateEurope je izuzetno konkurentan, a rješenje ABC Software Development-a LEONUS Banking digital pojavit će se uz neke od najuticajnijih evropskih i američkih razvojnih tehnologija.

– Ovo je velik uspjeh za ABC Software Development i ponosni smo što je Finovate tim odabrao i prepoznao LEONUS Banking digital. Prvi put se predstavljamo na Finovate-u, koji ćemo iskoristiti i za razmjenu mišljenja sa predstavnicima vodećih globalnih finansijskih institucija – dodao je Poprženović.

Zbog učešća bh. kompanije na Finovate Europe 2019 zadovoljstvo je izrazio potpredsjenik Finovate-a Greg Palmer navodeći da je proizvod ABC Software Development-a zasnovan na blockchain tehnologiji i predstavlja jedinstvenu ponudu za financijsku industriju.

FinovateEurope je konferencija namjenjena za inovativne startupe i kompanije iz oblasti bankarstva i finansijske tehnologije.

Biznis.ba / FENA