Italijani otvaraju firmu u Bijeljini, zapošljavaju 100 radnika

Firma “Seven pull”, u vlasništvu italijanskih investitora, koja se bavi proizvodnjom majica, u ponedjeljak, 11. marta počinje rad u Bijeljini, objavljeno je na sajtu Grada Bijeljine.

“Na ovaj način u našem gradu biće otvorena nova radna mjesta što je od velikog značaja za našu lokalnu zajednicu. Na početku će biti zaposleno oko 15 radnika, a očekujemo da će ova firma u narednom periodu da se širi i da će u toku godine biti zaposleno oko 100 radnika”, naveo je gradonacelnik Bijeljine Mićo Mićić.

On je dodao da će Gradska uprava pružiti svu neophodnu podršku za rad ovoj firmi, u skladu sa mogućnostima i zakonskim ovlašćenjima.

On je najavio da će “Seven pull”, čije sjedište je u Hasama, dobiti tehničku pomoć od gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.

“Zadovoljstvo nam je što nas je gradonačelnik danas ugostio i pružio nam podršku. Veoma smo zadovoljni kako je tekla procedura prilikom otvaranja firme jer smo uspeli da vrlo brzo završimo sve potrebne korake, kao i saradnjom sa Zavodom za zapošljavanje prilikom izbora radnika. Nadamo se da ćemo do kraja godine uspeti da ostvarimo naš cilj i da u pogonu u Bijeljini zaposlimo oko stotinu radnika”, istakao je vlasnik firme Alesandro Kararo, dodajući da je “Seven pull” članica Grupe Benetton Olimpias.

Olimpias uključuje industrijsku strukturu od 12 fabrika u Italiji i inostranstvu i ima 3.000 zaposlenih, od kojih je 700 u Italiji, a pod nadzorom je Edizione Srl, finansijskog holdinga porodice Beneton, naveo je sajt Indikator.ba.

Biznis,ba / Tanjug