Kenan Magoda novi direktor javnog preduzeća ZOI’84

Novi direktor Kantonalnog javnog preduzeća ZOI’84 – Olimpijski centar Sarajevo, Kenan Magoda, od danas je započeo sa obavljanjem ove funkcije, objavili su iz ovog preduzeća.

Kenan Magoda je rođen u Sarajevu 1984. godine, gdje je završio Fakultet za sport i tjelesni odgoj. Na poziciju direktora Kenan Magoda dolazi sa pozicije izvršnog producenta Sarajevo Film Festivala i generalnog menadžera marketinške agencije. U uspješnoj menadžerskoj karijeri vodio je kompanije iz oblasti komunikacija i prodaje. Široj javnosti je poznat i kao direktor RK Bosna iz najuspješnijeg perioda ovog kluba koji je zlatnim slovima upisan u historiju BH sporta.

“Iako je ZOI’84 preduzeće koje se nalazi u izuzetno teškoj situaciji, sa velikim finansijskim problemima, kadrovskim nedostacima, ali i brojnim nepravilnostima u poslovanju koji su osnovni uzrok ovakvog stanja, rado sam prihvatio izazov da kao menadžer ovo preduzeće izvučem iz krize i od njega napravim ozbiljnu tržišno-orjentisanu kompaniju, na ponos svim građanima Kantona Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine”, istakao je Magoda.

Biznis.ba